risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Café och shopping

Kategori: Allmänt

Hej! Idag är det första gången som jag (Helena) skriver. Så, igår var det shopping och föreläsning som stod på schemat. Dagen började inne i ett stort köpcentrum nära old campus. Till vår lycka hittade vi H&M och lite andra bra affärer med basic-grejer, vilket har visat sig vara svårt ibland. Vi packade nämligen med oss så lite som möjligt för vi tänkte att ” äh, vi köper när vi kommer dit”. Men det har inte alltid varit så lätt att få tag på saker som vi trott. Särskilt när vi inte vet var vi ska leta. Så därför har man gått runt i samma jeans, samma hoodie dag ut och dag in, men som sagt så det är ju inte något vi räknade med. Hur som helst var det åtta lyckliga svenskar som shoppade loss innan dagens föreläsning HR-föreläsning som spenderades på ett café i ett köpcentrum nära old campus. Tack vare vår härliga och ickepryda lärare Barbara och hennes kontakter fick vi dricka latte, iste, cappuccino mm i en mycket fin miljö, samtidigt som vi fick lära oss om rekrytering i Kina. Det blev två mysiga och intressanta timmar på TT house, som stället för övrigt hette.
 
Idag (onsdag) har sett helt vanlig ut, lektion i Basic Chinese, lite balkonghäng och träning nånstans däremellan. Något som dock varit lite annorlunda idag var vädret, som förmodligen slog värmerekord sedan vi anlände i Kina. Man är inte van vid sådan här värme och hög luftfuktighet. Det räcker bara man är ute i solen i tio minuter så känner man sig svettig. Det är ovant men samtidigt skönt med värme när man haft kyla omkring sig ett bra tag.
 
//Helena