risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Slutet gott, allting gott

Kategori:

Vår sista dag i Beijing och sista dagen i Kina var inte alltför hektisk då vi var något trötta efter att vi både härjat på översvämmade gator och provat Beijings nattliv i ösregn. Så vi tog oss en tur till shopping igen för att kunna fylla ut våra väskor ordentligt, onödigt att ha plats över ju. 
Även om vi varit väldigt duktiga när det kommer till att turista i Beijing, hade vi en sak till att beta av innan vi kunde lämna stan- vi måste äta pekinganka. Nöjda över att vi hittat en roast-duck-restaurang tidigare på dagen vandrade vi ditåt med höga förväntningar och hungriga magar. Men glädjen dog ut när restaurangen visade sig vara en turistfälla med omysig belysning och en väntetid på 40 min i en hisshall. Mattias stod på sig om att vi inte kunde åka härifrån utan lite anka så vi började fundera i nya banor och se saken från andra "views" som Linda skulle säga, och kom på att första kvällen vi var i stan såg vi en restaurang som skulle ge oss det vi ville ha. Och helt riktigt- på Dadong roast duck hade de minsann den berömda ankan. Lite väntetid där också men mycket mysigare ställe och väldigt väldigt god anka, precis som ryktet säger. Det var ett bra och gott avslut på en härlig semester i Beijing.



I skrivande stund sitter vi på Beijing International Airport och väntar på att tiden ska gå så vi kan få komma hem till Sverige. Kina har bjudit på äventyr och upplevelser vi sent kommer glömma, men det ska bli rätt skönt att få komma hem och andas frisk luft och använda vanliga toaletter. 
/ Ia