risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Borta bra men hemma bäst, eller?

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit hemma på svensk mark i drygt en vecka. Vi har lämnat vår fantastiska Kinabubbla och landat i vardagen igen. Jag tror knappast jag är ensam om att uppskatta Sverige och vår svenska vardag mycket mer efter 12 veckor i Kina. Att kunna sova i sin egen säng som inte lämnar blåmärken på höfterna, att kunna hoppa in i duschen utan att först behöva springa ut på balkongen för att sätta i vattenkortet, att kunna andas in frisk luft igen är några saker som har varit efterlängtade.
 
 

Även om vissa saker har varit efterlängtade är vi alla otroligt glada för att vi gav oss iväg på detta äventyr. Vi är rikare på så många sätt efter dessa veckor, bland annat på upplevelser, minnen, kunskap, vänner och skor så klart. Att bo med personer från världens alla hörn har varit väldigt kul, även om vi första dagarna blev kallade vampyrerna tack vare vår vinterbleka hud. Vi spenderade endast 10 veckor i Chengdu vilket är en kort period om man jämför med andra i huset som är där fem år. Trots detta blev vi välkomnade med öppna armar och jag tycker det är fascinerande att trots att man är från olika länder, olika kulturer och olika bakgrunder finner varandra så fort. Det visar på att i grund och botten är vi samma skrot och korn.
 
 
 
 

Sen vi kom hem har vi nog alla fått frågan ”hur har ni haft det?” många gånger och jag tror vi alla svarar att vi har haft det grymt bra! Det börjar sakta men säkert gå upp för oss vilken resa vi har varit ute på. Under tiden i Kina var det svårt att ta in, det blev ju vår vardag. Men när man tänker tillbaka på det vi upplevt är det mycket vi bara kunde drömma om innan. Vi hann med att besöka Shanghai, Chengdu och Beijing och vi hann med att pricka av många av dem stora ”att-göra”-sakerna så som att besöka muren, titta på pandor och Emei Mountain. Men förutom dem stora sakerna har vi tagit vara på vardagen och umgåtts på ett sätt som vi inte gör hemma. Tänk er att vi i 12 veckor, i princip varje dag ätit frukost, lunch och middag ihop. Vi har utöver detta gått till skolan i samlad trupp, haft lektioner ihop och sedan hängt och festat på fritiden. Kvällarna på våra balkonger är saknade på svensk mark!
 
 
 

Jag skulle kunna fortsätta många rader till om våra upplevelser men tror det är dags att runda av. Det har varit bra att ha bloggen som ett redskap för er där hemma att kunna följa oss genom, men också för egen del för att kunna titta tillbaka på vår resa. Vi kommer inte ta bort bloggen, men det kommer nog inte skrivas så mycket i fortsättningen. Jag avslutar med ett stort tack till er som följt oss, Karlstad universitet, Southwest Jiaotong University, Chengdu och alla människor vi mött på vägen.

Puss och kram från Jeddie och resten av alla happypandas i Mifantravels!
 

KOMMENTARER:

  • Elisabeth säger:
    2015-07-07 | 19:01:49

    Tack snälla Jeddie för ett fint sista(?) inlägg på bloggen. Det du försöker förmedla känner jag igen hos Ia. Att leva så många, så nära, så länge tillsammans måste ju kännas tomt när det är slut. Att leva så är ju en parentes i livet, det är inte vardagen Det gäller för er att nu göra det till ett fint, oförglömligt minne. Och tänk att ni har ett helt bekymmersfritt år framför er, tillsammans, innan allvaret sätter in!!! Tag vara på det och på er vänskap!
    Ha en riktigt härlig sommar allihop och tack än en gång för att vi fick följa med till Kina! 🇨🇳
    Elisabeth ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget här: