risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Från det ena till det andra

Kategori: Allmänt

Imorse efter frukost bar det av mot platsen där OS höll hus 2008. Det första vi ser när vi kommer upp ifrån metron är en enorm byggnad och Mattias brister ut "helvete var stort" och det var det också. Vi köpte biljetter för att få gå in i Birds nest som var den stora arenan och även till Water cube som var byggnaden där diverse vattensporter utövades. Det var en maffig upplevelse och vi fick knäppt ett par bilder. 






Vi hittade även OS-ringarna och fick den briljanta idén att klättra upp och sätta oss i varsin ring för att föreviga detta på kort. Det tog lite tid innan vi kom på hur vi skulle ta oss upp i dom översta ringarna på bästa sätt, men slår man fem kloka hjärnor ihop så klarar man allt. Även om i säkert var lite olagliga vart vi mycket nöjda med bilden! 







Vi har även ända sen vi kom till Kina pratat om massage och att vi måste gå och få detta så efter lunch gick fyra av oss på jakt...Vi hittade tillslut ett ställe för ett rimligt pris och gick in. Inte visste vi då att denna upplevelse skulle bli nått vi sent kommer glömma. Vi fick iallafall varsitt rum och massörerna var duktiga men dom använde vissa metoder som fick lite bestående "skador". Jag tar inte i när jag säger att både min och Mattias ryggar ser lite smått misshandlade ut (varning för känsliga tittare) efter att dom skrapat och använt konstiga verktyg på dom, bland annat "koppning". Men vi tror blint på att denna kinesiska massage är fullt hälsosam och fäller inga tårar övar att se lite mörbultade ut. I övrigt bestod massagen av extra allt och inkluderade rygg, ben, armar och mage. Vissa fick även fotbad i skållande hett vatten, inplastade händer och fötter och ansiktsmask. Totalt tog detta ca 2h och avslutades med en given "selfietime" med alla själar som fanns i denna byggnad. Vi vinkade hejdå och fick ta några djupa andetag, skratta av oss och samla oss igen innan vi fick hemåt som fyra mördegsklumpar och ännu en erfarenhet rikare. 




Ikväll är planen att vi ska hitta en restaurang som erbjuder den berömda Peking-ankan för att sedan ta reda på om Pekings nattliv är något att hänga i granen! 

// Linda 



KOMMENTARER:

  • Sandra säger:
    2015-06-25 | 16:50:52

    Skönt det ser ut...NOT!! Häftiga saker ni hittar på och det är väldigt kul å följa er resa! Saknar dig syrran, snart ses vi!!! ❤️❤️

Kommentera inlägget här: