risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Inte bara nudlar

Kategori: Allmänt

Matkulturen här i Kina är ju lite annorlunda från vad vi är vana med hemifrån så att säga, så tänkte att det kunde vara roligt för er att se hur en vanlig matdag för oss ser ut.
Så vi börjar med frukost; här finns det dock några olika alternativ..


Detta är vad vi kallar "köttbröd", typ pulled pork och paprika i ett nybakt bröd. Det är som Mårris skulle säga sviiiiingött.
Kostar ungefär 7 svenska kronor.


Vissa äter bara vattenmelon. 
Kostar mellan 7-10 svenska kronor.


Och vissa brukar gå till canting (=matsalen) och köper stekt ägg och baozi, som är ett bröd med kött inuti.
Kostar ungefär 4-5 svenska kronor.

Okej, vidare till lunchen. Här är det vanligt att vi köper in många olika rätter och delar på dem;




Allt detta får man för ungefär 120 kronor. Idag delade vi 5 personer på detta, så det blir alltså inte speciellt dyrt. Såklart äter vi nudlar o sånt ibland också men det blir lätt lite tröttsamt i längden så detta är riktigt gött att bryta av med.

Middagen brukar vi oftast äta ganska sent efter vi har tränat/pluggat. Vi har ett stammisställe där vi äter middag kanske 4 kvällar i veckan. Vi kallar det för grillen och där tar man en korg och sen plockar man i det man vill äta och så grillar de det åt en. Också en bra middag att bryta av alla nudlar med..





Detta kostar mellan 20-40 kronor beroende på hur mycket man äter.

Såklart har vi efter dessa 10 veckor lärt oss vad vi gillar och vad vi gärna undviker. Allt som allt är det väldigt god mat, men jag tänker inte sticka under stolen med att vi (tror jag pratar för de flesta av oss) längtar hem till den svenska maten..

Idag har vi iallafall klarat av 3/6 examinationer för den här veckan och just nu är det kinesiskaplugg som gäller då det är de examinationerna som vi har kvar innan vi också får sommarlov! 

Puss / Julia 

KOMMENTARER:

  • Monika säger:
    2015-06-16 | 19:03:00

    Ser hur gott som helst ut! Nu förväntar vi oss att du Julia har smakerna med dig så att vi kan laga här hemma😋 men jag lovar att det blir svensk mat till att börja med. Kram på er alla och lycka till med de resterande examinationerna. 💗

  • Nisette säger:
    2015-06-16 | 20:19:24

    Det var riktigt god och varierande mat och det ska vi se till att bjuda på här hemma också. Hoppas att det finns svenska jordgubbar då ni kommer hem, det blir väl "smaskens". Lycka till med de sista tentorna och varmt välkomna hem. Tror på en varm sommar!!!!!

  • Birgitta säger:
    2015-06-16 | 20:56:20

    Ser ju jättegott ut, speciellt vattenmelonen och de andra grönsakerna för en nästan veggie som jag😉. Kör hårt med tentorna nu och LYCKA TILL!!!

  • Gunnel säger:
    2015-06-17 | 08:08:29

    Men vilka mumsmat bilder ni bjussar på!!
    Lycka till med de resterande tentorna
    -Ända in i kaklet
    Kram till er alla

Kommentera inlägget här: