risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Midsommar i Kina

Kategori: Allmänt

Dagen var kommen och midsommar skulle firas! Som Felicia skrev tidigare hade de kinesiska vädergudarna parat ihop sig med de svenska och trots att vi svenskar gav det ett tappert försök under träden fick vi inse att dem andra internationella studenterna inte levde efter ”finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”-mottot. Våra planer om ett midsommarfirande i gräset bredvid sjön fick därför göras om och vi flytta in firandet i lägenhet B1005.
 
 
Vi firade midsommar sittandes på filtar på golven och en fullsmockad balkong. Det bjöds på Baijiu-bål, svensk musik och massa skratt.
 
 
 
 
När mörkret föll gav även regnet med sig och vi tog oss ut för att genomföra våra planerade lekar. Från att det hade varit en mysig och festlig stämning bland alla deltagande på festen hade vi nu delat upp oss i två lag och då åkte minsann tävlingshornen fram! Vi körde svenskarna mot de andra utbytesstudenterna och tävlingsgrenarna var skottkärra, irländsk julafton, hela-laget-stafett och äggkastning.
 
Vi trodde att det skulle bli en enkel match då vi lekt dessa lekar många gånger tidigare, men tji fick vi! Det blev en mycket jämn match och det hela avgjordes med äggkastningen. Linda och Mattias representerade vårt lag och det skulle komma att avgöras på sista ägget. Tack vare ett grymt samarbete så var segern vår!

Efter lekarna hoppa vi in i taxis och begav oss in till stan för att fortsätt firandet ända in på småtimmarna. Det blev en mycket lyckad kväll och vi känner oss nöjda med att ha introducerat denna tradition till våra vänner här!
 
 
Efter ett ordentligt midsommarfirande sken åter solen i Chengdu. Några av oss behövde sova ut medan några av oss tog oss in till centrum och Peoples park. I Peoples park vandra vi runt och njöt av det fina vädret och kinesisk kultur. Vi blev lagom paffa när vi stötte på ett gäng amerikaner vi träffat kvällen innan. Hur stor är chansen att man ska stöta på varandra i en 14-miljoners stad liksom?
 
 
 
 
 
 
När vi hade gjort Peoples park tog vi oss vidare till Chunxi road och lite shopping. Vi mötte upp dem andra och besluta oss för att gå till IFS och Let´s Burgers. Med ett strålande väder och runt 28 grader varmt kändes det som ett självklart val att sätta sig utomhus på takterrassen för att avnjuta våra burgare. På Let´s Burgers har dem dessutom en sås-buffé, hur gött är inte det då? Vi spendera en lång stund på takterrassen och konstaterade att vi har det grymt här i Kina.
 
 
 
 
 
 


 

När vi skulle bege oss hem valde vi att ta taxi istället för metro. Vi var lite trötta och tänkte att det skulle vara skönt att koppla av i taxin. Ja, det kunde vi ju glömma då vi plötsligt befann oss i rena GTA-spelet. Linda, Ia och Mattis åkte i taxin som hade täten och Julia, Felle och Jeddie i den taxin där chauffören inte visste vart vi skulle. Taxin i täten körde fort, bytte filer varannan sekund, körde om på insidan och var inte rädd för nått. Detta resultera i att även vår taxi fick agera likadant. Men vi kom oss hem utan några större incidenter och avsluta sedan kvällen på balkongen med lite skönt häng.
 
// Jeddica

KOMMENTARER:

  • Birgitta säger:
    2015-06-14 | 13:51:33

    Ja det blev ju verkligen en traditionell midsommar då med tanke på vädret☔️. Säkert en uppskattad dag för era vänner. Nu återstår det för oss här hemma att se hur vårat midsommarväder blir. ☔️?😎?☀️?
    Hoppas ni får en härlig sista vecka på campus nu. Njut varje minut. Kram på er/ Birgitta

Kommentera inlägget här: