risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Plugg och sol

Kategori: Allmänt

Nu går dagarna fort och vi har inte många dagar kvar här i Chengdu. Att vi redan varit i Kina i nio veckor och endast har tre veckor kvar känns lite overkligt. Vi har med andra ord rätt dåligt med tid att uppdatera er där hemma då vi pluggar för fulla muggar och försöker njuta av sista tiden. I måndags beta vi av en av våra uppgifter, vi hade nämligen redovisning i Strategic Brand management. Vi var kanske inte super-optimistiska inför att ha redovisning i ett klurigt ämne och dessutom på engelska. Men vi tog tjuren i hornen och brände av redovisningarna på löpande band utan några konstigheter. Nu är ena delen av den kursen avklarad, bara en hemtenta som ska lämnas in också. Vi kommer ha en härlig tentavecka med hela sex stycken examinationer på fem dagar.  Som tur är det två hemtentor som vi har kunnat skriva på lite i förväg. Men det är ändå väldigt stor skillnad på hur vi brukar ha det med endast en tenta i taget hemma. När det gäller plugga in kinesiskan har vi faktiskt fått hjälp av ett par kinesiska studenter som studerar till bli lärare, så det blir en win-win situation för oss båda. Vi får hjälp med kinesiskan och dem får öva engelska och att lära ut.

Igår hade vi sista föreläsningen med Barbra, vi gick även igenom vad vi ska göra på vår examination och det verkar lovande. Efter lektionen spenderade vi ett par timmar i solen, vi får passa på när vi kan. När det kommer till att njuta av solen så kan jag meddela att det endast är svenskarna här i huset som verkar göra det. Dem andra utbytesstudenterna håller sig i skuggan och kineserna håller sig under sina paraplyn. Vi är lite utav dem svarta fåren när det kommer till sol, eller ja röda är vi väl mer. Solen tar bra här!

 

 
 

Åh just det, i måndags innan vi hade vår redovisning skulle vi ta kort med skolans logga. Det brukar nämligen utbytesstudenter göra så visst det gjorde vi också. Men det roliga och väldigt typiskt Kina var att vi först nu, efter åtta veckor i Chengdu fick en broschyr om skolan. Vi fick även gå in och sätta oss i ett konferensrum och låtsas bläddra i dessa broschyrer och småprata lite medan en man med kamera föreviga detta på bild. Konstigt ja, men inte direkt förvånande längre.

Idag ska vi träffa vår rektor som är här på besök i Chengdu, plugga och kanske njuta av solen lite! 

Puss och kram! // Jeddie

KOMMENTARER:

  • Gunnel säger:
    2015-06-10 | 08:20:54

    Vi är glada för varje uppdatering vi får om än så med långt mellanrum ;)
    Fortsätt att njuta och Keep on the good work!

    Kram till er alla /Gunnel ifrån ett norrland som hör och häpna bjuder på ett regnfritt väder och +8 grader

  • Monika säger:
    2015-06-11 | 20:58:36

    Håller med Gunnel! Alla uppdateringar är välkomna när de än kommer. Ni måste ju se till att göra det ni är där för att göra! Njut av tiden som är kvar och av värmen. Det har vi inte varit bortskämda med här hemma, men värmen börjar så sakta smyga sig på, så förhoppningsvis kommer sol och värme hit också. Kram på er alla! /Monika

Kommentera inlägget här: