risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Bye bye trumhinnor!

Kategori: Allmänt

Idag var det dags att vara kulturella igen och nu skulle vi testa på Chinese teahouse. Efter vår föreläsning på Old Campus skulle tjejen som följde med oss till pandaparken för några veckor sen möta upp oss. Vad hon heter är fortfarande en aning oklart, men mötte oss gjorde hon i alla fall. Efter en liten promenad kom vi till en stor byggnad där vi tog hissen upp till tredje våningen, när dörrarna öppnades möttes vi av ett gammalt Kina med stenbeklädda väggar, träbalkar i taken och röda lyktor överallt. Vi slog oss ner vid ett bord och blev serverade te innan showen drog igång.
 
 
 
 
Till vår stora förtjusning kände vi igen första låten direkt. Det var nämligen samma låt som tjejerna här i sällskapet hade dansat till, även kläderna var likadana, dock satt dem kanske lite annorlunda på kinesiska kroppar! Förutom dansen fick vi även se en tjej jonglera ett bord med fötterna. Hur man kommer på den tanken kunde vi inte riktigt förstå, men imponerande var det! Sedan var det även Sichuan opera med changing faces och lite andra uppträdanden.
 
 
 
 
 
 


När showen var slut fick vi snabbt som bara den ta oss tillbaka till old campus för att ta sista
bussen hem. Under vår tid här i Kina har vi kunnat konstatera att ljudnivån på diverse tillställningar är otroligt hög. Dem maxar volymen så det sprakar i högtalarna och våra trumhinnor ger vika! Men nu har vi ytterligare en upplevelse i bagaget och imorgon väntar fler. //Jeddica
 
 

KOMMENTARER:

  • Monika säger:
    2015-05-25 | 19:54:29

    Njut av varje minut! 😊

  • Gunnel säger:
    2015-05-26 | 09:23:14

    Häftigt!!!

Kommentera inlägget här: