risresor

Åtta svenskar i Kina. Från Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sång, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Här kommer lite uppdatering!

Kategori: Allmänt

Nu kommer äntligen lite uppdatering härifrån Kina! Då vi inte har så många veckor kvar här börjar även inlämningsdatum och tentatider närma sig med stormsteg,  i veckan har vi hunnit med många roligheter men även mycket plugg.
 
Jag tänkte ta och berätta om i Tisdags, det var en extra rolig dag och vårat schema var fullspäckat från tidig morgon till sen kväll.
Tisdagar är som tidigare nämnt dagen då vi har en HRM lektion med Barbara och dessa lektion brukar oftast vara väldigt uppskattade från vår sida. I Tisdags var planen att vi skulle åka till Ancient Town och ha lektionen på ett teahouse. ´Vi tog oss till old campus och därifrån skulle s Barbara och hennes business partner Kevin skjutsa oss vidare till slutdestinationen. Smått exalterade sträckte vi lite extra på ryggen och nickade stolt när vi såg att de körde nya Volvobilar, en av de få gånger vi faktiskt känt oss säkra i den kinesiska trafiken.
Väl framme gick vi in i ett teahouse där vi fick smaka te som vi drack upp fort och fortsatte vandringen på gatorna utanför. Barbara sa efter ett tag att hon var tvungen att gå på ett möte men att vi kunde fortsätta strosa och möta upp henne en timme senare så skulle hon skjutsa hem oss igen. Vi blev lite förvånade över att dagens lektion endast skulle bestå av shopping och strosande i Old Narrow town", men tro det eller ej så åkte vi faktiskt därifrån med en lite tyngre kunskapsportfölj.

På eftermiddagen var det dags för oss att fira ännu en födelsedag, denna gång var det vår amerikanska vän Coreys tur att bli ett år äldre och klokare.

Han har länge pratat om att han vill besöka de omtalade ”Global City Center”, världens största byggnad. Ni som följer bloggen slaviskt känner säkert igen detta ställe då vi svenskar besökte det för några veckor sedan och vi var väldigt imponerade av denna gigantiska byggnad. Självklart ville vi att Coreys önskan skulle gå i uppfyllelse och vi passade på att köra "två flugor i en smäll" då vi själva gärna ville besöka vattenlandet som finns inuti köpcentret. Efter en timme på metron var vi framme och både Corey och vår Egyptiska vän Abdalla var väldigt imponerade  av byggnaden, de visste bara inte riktigt hur allt skulle få plats när de tog kort. Det var intressant för oss att höra mer fakta om byggnaden då Corey som läser arkitektur här i Kina hade en del kunskap att dela med sig av.

 Efter foton och fakta betalade vi in oss på äventyrsbadet men fick åka ner en våning för att nå omklädningsrummet. När vi hade tagit på oss badkläderna skulle vi alltså åka upp för rulltrappan i köpcentret för att komma till vattenlandet. Fnittriga och smått obekväma konstaterade vi att detta förmodligen skulle vara både första och sista gången vi stod halvnakna i ett gigantiskt köpcentrum.

Abdalla som aldrig tidigare besökt något vattenland var väldigt exalterad men jag måste erkänna att det var även vi. Alla blev som fem år igen och det skrattades, fotades och plaskades. Något som fick oss att återigen nicka förstående och tänka " detta är verkligen kina" var att trapporna upp till kanorna var avstängda. Nu kanske ni hinner fundera över hur vi löste det problemet, men ni kan vara lugna för i Kina är detta inget problem. Det är klart att det fanns en hiss upp till kanorna så att vi badgäster kunde spara på våra krafter,  tack och tack. 

Av bilderna här nedan kan ni nog hålla med oss att  detta inte var ett pjåkigt vattenland! Det fanns bland annat varmvattenspooler, spaavdelning, beachvolley, sandstrand, simbassäng, vågbassäng, ett liveband som stod och underhöll den knappt existerande publiken och självklart ett antal häftiga (läskiga i min värld) vattenrutschkanor. I en av de läskigaste kanorna började man med bli instängd i ett rör och där stod man rakt upp och ner samtidigt som nedräkningen började.. 3, 2, 1 och sedan gav golvet vika och man åkte rakt ner i röret som sedan gjorde en loop. Det var tur att det gick fort ca 10 sek men jag tror fortfarande att min puls var högre där och då än om jag hade sprungit 3 km.

Några timmars bad senare åt vi på en Italiensk restaurang för att sedan bege oss trötta och mätta tillbaka hem till campus.

 

 

 

 
 
 
 

 

Må gott,
Felicia
 

KOMMENTARER:

  • Gunnel säger:
    2015-05-31 | 08:55:06

    Modigt gjort av er! Själv hade tvekat redan vid att åka rulltrappa endast iförd bikini:)
    Kram till er alla i från ett Skellefteå där regnet faller

  • Elisabeth säger:
    2015-05-31 | 10:58:03

    Är ni säkra på att ni är i Kina? Så här föreställer jag mig Dubai. Helt otroligt med tanke på denna fattigdom som finns i landet. Måste vara paradiset för en arkitektstuderande att få uppleva detta.
    Skönt att slippa åka i dessa kasebanor!
    En fortsatt härlig vistelse med nya äventyr önskar jag er!
    Kram från ett blåsigt och kallt Halland!
    Elisabeth

Kommentera inlägget här: