risresor

Åtta svenskar i Kina. FrĂ„n Karlstad till Chengdu. Plugg, öl och dumplings. Lite sĂ„ng, lite dans, lite naket- som en hallonsorbet.

Kicken 21 Ă„r! 🎉🎉

Kategori: AllmÀnt

DĂ„ var det söndag igen och Ă€nnu en vecka har passerat i en hejdundrande fart! Under denna vecka har vi hunnit vara duktiga i skolan, varit pĂ„ reagge-fest, hyrt cyklar och besökt Emei-Mountain (Kommer mer om de Ă€ventyret i nĂ€sta inlĂ€gg). 

En annan nĂ€mnbar hĂ€ndelse skedde den 19 Maj dĂ„ Kristina aka Kicken, Kicken med sticken, Kicki, Kickilotta, Chicken, ja kĂ€rt barn har flera namn, gick och blev 21 vĂ„rar gammal. DĂ„ vi var lediga dagen till Ă€ra valde vi att fira henne med en senare brunch för att sedan fortsĂ€tta dagen med Volleybollspelade och en utsökt middag. I present fick hon ett "presentkort" pĂ„ massage, dĂ„ hon inte anvĂ€nt det Ă€n sĂ„ fĂ„r hon sjĂ€lv Ă„terkomma om den upplevelsen i ett senare inlĂ€gg.  
Vi hoppas att Kicken hade en trevlig dag och vi vĂ€lkomnar henne med öppna armar in i 'vuxenvĂ€rlden' dĂ€r vi inte orkar med för mĂ„nga sena kvĂ€llar i veckan. 







I onsdags Äkte nÄgra av oss ivÀg till Ikea. I sÀllskapet hade vi Àven med oss en afrikan som sÄg framemot de svenska köttbullarna, han var dock lite förrvirrad över att en möbelaffÀr Àven hade mat och dylikt. Efter en Äktur med metron och nÄgra vÀgbeskrivningar senare gick vi med snabba ben direkt in pÄ Ikeas restaurang. Majoriteten av oss Ät köttbullar, potatismos och lingonsylt medan jag som Àr ett stort seafood fan fick i mig en rÀkmacka och laxrulle.
Mada som Ă€r namnet pĂ„ afrikanen var vĂ€ldigt skeptisk mot den svenska maten och tyckte att maten frĂ„n sitt hemland smakade sĂ„ mycket bĂ€ttre. 
Det bĂ€sta med Ikeabesöket var iaf nĂ€r vi fick lĂ€gga oss i de fluffiga, mjuka och helt underbara sĂ€ngarna. Med tanke pĂ„ att det gĂ„r att knacka i madrassen pĂ„ vĂ„ra sĂ€ngar pĂ„ campus kĂ€ndes det som himmelriket nĂ€r madrassen gav vika och skumpade med oss nĂ€r vi skrattade. 
Innan hemfĂ€rden gick vi loss i förbutiken och köpte med oss laktris och marabou. I stundens hetta kĂ€ndes det ocksĂ„ som en grym ide att köpa med kanelbullar! TyvĂ€rr upptĂ€ckte vi pĂ„ vĂ€gen hem att de endast var degen och att vi behöver en ugn för att tillaga dem. Eftersom att vi inte Ă€ger en ugn har vi iallafall bulldegen i frysen nu, man vet ju aldrig nĂ€r vi stöter pĂ„ en ugn eller nĂ€r bullsuget blir för stort.. 
/ Felicia 













KOMMENTARER:

  • Elisabeth sĂ€ger:
    2015-05-24 | 16:26:34

    Grattis Kicken!
    Ännu ett majbarn! Hade man tillhört ert gĂ€ng, hade man ju sett till att fylla Ă„r i Kina, oavsett.
    IKEA, köttbullar, kan man dra nÄgra vÀxlar kring det? Nej, sÄ klart inte. Men sÄ gott med en mjuk sÀng! Kanske kan man ta sig en svÀng dit lite oftare.
    Kramar Elisabeth

  • Monika sĂ€ger:
    2015-05-24 | 22:09:44

    Jag gillar Mattias Ferrari, förmodar att den var snabb 😉 Hoppas att ni alla mĂ„r bra igen och jag ser fram mot att fĂ„ rapport frĂ„n resan till Emei-mountains! Kramis!

  • Gunnel sĂ€ger:
    2015-05-25 | 07:59:41

    Nice med sÄ mÄnga kalas!! Grattis till alla!
    Jag hÄller med Monika, Mattias ser verkligen nöjd ut över Ferrarin...men vem skulle inte vara det?!
    Ikeabesöket var ju spÀnnande,inte var det vÀl sÄ att ni somnade i sÀngarna?
    FortsÀtt att ha det bra kramar till er alla ocoh vi hÀr hemma lÀngtar redan efter nÀsta blogginlÀgg
    Gunnel

Kommentera inlÀgget hÀr: